Facerea de bine

E o vorbă veche în țara asta – facerea de bine e incest maternal. Nu e zi pe lume să nu se dovedească asta, într-un fel sau altul, pentru oricine. Pentru că românii sunt buni și săritori.

Spre exemplu, doamna Dalidis Tomiţa, o pensionară din Târgu Jiu, are un fiu în Suedia. Fiul mai venea în vizită acasă cu prieteni de la el, din Suedia, și îi era ușor rușine de cum arăta intrarea în bloc. Așa că i-a trimis mamei sale niște bani ca să renoveze scara blocului. Așa că femeia s-a apucat – pe banii familiei sale, nu primiți ajutor de la stat sau ceva, da? – să renoveze. S-a apucat să zugrăvească scara, să pună ușă de termopan, să schimbe ușa la uscătorie și alte mici mărunțișuri, ca să facă scara aia de bloc să arate civilizat. O investiție personală de aproape 1.000 de euro pentru un trai mai civilizat al tuturor locatarilor din bloc

Ei bine, vecinii, când au văzut așa generozitate din partea unui conclocuitor al blocului, au zis să nu stea degeaba și să se implice și ei.

Și i-au făcut plângere la Poliție femeii, că făcea zgomot. PĂI NU?!

Lucrările sunt executate de un nepot al femeii, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1.000 de euro. Cu toate acestea unii vecini s-au arătat deranjaţi de zgomotul făcut şi au reclamat-o pe generoasa femeie la Poliţia Locală.

Ce cale mai bună s-ar putea găsi să ajuți un om care, pe banii lui, face traiul tuturor mai bun, în afară de-o amendă de 200 de lei?

sursa/foto

 

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *