Până la investiții, te halesc consilierii

Toată lumea știe cât de importante sunt – sau ar trebui să fie – investițiile în România. Mai ales în mediul rural unde, în multe comune, oamenii nu au apă/canal. Și mai știm că sunt și mulți primari cretini, care în loc să facă străzi și canalizare, consumă toți banii comunei pe coșuri de gunoi. 

Dar mai sunt și astfel de situații.

În comuna Leordina, județul Maramureș, primarul Ștefan Gavriluți a reușit, cu mare greutate, să atragă niște finanțări pentru a face mai bună viața celor care l-au votat.

Doar că, pentru accesarea acestor finanțări, e nevoie de niște pași legali. Pe care omul nu îi poate parcurge, dintr-un motiv extrem de românesc – consilierii locali chiulesc de la ședințele Consiliului. Păi nu?

„Avem probleme destul de grave în comună. Riscăm să pierdem proiecte serioase pentru care am obținut finanțare prin PNDL 2 din simplul motiv că aleșii locali de la PSD și ALDE nu vin la ședințele de Consiliu Local pentru a se vota indicatorii tehnico-economici. (…) Riscăm să pierdem undeva la trei milioane de euro, ceea ce pentru Leordina e foarte mult (…) Sabotează comuna, erau investiții necesare, fiecare om din comună avea apă/canal. ”, a spus Gavriluți.

Primarul a strâns săptămâna trecută oamenii din comună și le-a explicat, în ultimul ceas, care e situația. Nu știm ce s-a întâmplat, dar dosarele ar fi trebuit depuse azi, 30 octombrie 2017. Or fi venit consilierii la muncă în week-end?

Și ce-i cu Harvey Keitel, vă întrebați? Fun fact, anul ăsta a devenit cetățean de onoare al comunei Leordina

sursa / foto

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *