Primarul care și-a aruncat comuna la gunoi

În județul Arad există o comună, Archiș.

E important de știut că are 4 sate mari și late, vreo 600 de case și un pic peste 1500 de locuitori ÎN TOTAL.

Ei, din nefericre comuna asta are și-un primar – Nicolae Valea (PSD). Acum ceva ani, primarul ăsa s-a uitat atent în jurul lui, să vadă ce mai trebuie făcut prin comună ca să fie bine. Și după o analiză serioasă a situației, a pus mâna pe telefon și-a sunat la o firmă și-a comandat niște coșuri de gunoi.

Nu multe, doar 760 de bucăți, deci mai multe decât numărul case, cam un coș la fiecare 2 locuitori.

Lasă că n-a făcut licitație, aia-i pentru proști, lasă că le-a luat de 4 ori prețul pieței, că și prețul ăla e tot pentru proști, astea nu-s probleme. Problema majoră a fost că erau, totuși, prea multe, așa că n-a avut unde să le pună pe toate, așa că vreo 400 au rămas degeaba.

Și, cum un necaz nu vine niciodată singur, să vedeți ghinion – firma care i-a vândut coșurile a vrut și banii pe ele. Și Primăria nu le-a dat bani și s-au judecat și firma a câștigat și acum Primăria trebuie să le achite 670.000 lei – adică de trei ori veniturile comunei pe anul ăsa.

Practic, omul a băgat comuna în coșul de gunoi al falimentului.

“Ne-am gândit că e o investiţie bună, pentru că ştiţi cum e aici la ţară, e distanţă mai mare între case, sunt mai împrăştiate, şi am zis să punem coşuri peste tot, ca să aibă copiii unde să arunce când merg la şcoală. E drept, sunt cam multe, dar acum e târziu, nu mai avem ce face. (…) Tot ce putem face acum este ca pe cele depozitate să le folosim când se strică acestea montate”, a spus edilul.

Dar stați, oare era legal să le cumpere așa, aiurea?

“A fost cum a fost (achiziţia – n.r..), poate nu este chiar legal, nu ştiu ce să zic…”. – tot primarul

Dar stați, ilegale și prea multe, ok, dar măcar sunt cât de cât utile coșurile alea, ajută oamenii, au făcut să fie bine?

“Pe fiecare uliţă sunt coşuri de gunoi la tot pasul, dar nu le foloseşte nimeni. Mai dau pruncii cu picioarele în ele şi se distrug. Nu ştim de ce le-au cumpărat că sunt alte priorităţi. (…)”, a declarat o localnică

Știrea întreagă: news.ro  / foto

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *