Primele lupte la Baza Militară Deveselu

Prieteni, a început!

Soldații americani de la Baza Deveselu, care găzduiește scutul antirachetă, au început primele lupte, cu primul inamic!

Întâmplarea face ca primul inamic să fie o turmă de oi, de la un saivan din apropiere, care le tot pornesc senzorii pe-acolo.

În 2008, înainte să se știe că se va face această bază, un cetățean a făcut acolo un saivan pentru bietele oi. Dar apoi a venit baza militară, a venit o lege care interzice construcția în apropierea bazei, doar că a venit prea târziu.

Oile sunt cele care deranjează liniştea în zonă, iar în momentul în care se mişcă activează senzorii de la baza militară din zonă. „Odată venirea americanilor şi stabilirea lor pe raza comunei Deveselu, s-a ajuns ca saivanul, care a fost construit în anul 2008, să deranjeze activitatea lor. Se pare că oile lui Dumitru Bleja sunt mai tari ca scutul de la Deveselu, dar trebuie să spunem că are titlu de proprietate pe teren şi are şi carte funciară. La articolul 4 din legea 73/2012 scrie clar că nu are voie să se construiască în apropierea unităţii militare niciun fel de constructie. Saivanul a fost construit din anul 2008, iar la momentul respectiv nu avea cum să ştie că se va construi o bază militară în zonă, însă este şi vina lui că l-a construit fără autorizaţie la vremea respectivă“, a  spus Alexandru Damian , primarul comunei Stoeneşti.

Acum omul e nevoit să dărâme construcția – se află în proces cu MApN și cere 80.000 de lei despăgubire.

știrea completă / foto

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *