Viitorul luminos al învățământului românesc

Mai toată lumea a auzit de derapajele ministrului Educației, LIviu Pop, zis “Genunche”, omul care a sunat o directoare de liceu din Arad să o felicite că a numit-o Inspector Școloar Județean, iar a doua zi a numit pe altcineva, omul care nu știe de ce copiii se scrie cu 3 i – atenție, acest citat este real:

Reporter: Vă rog să ne explicaţi acea regulă gramaticală. Când se scrie cuvântul „copii” cu doi „i”, când se scrie cu trei „i”?
Liviu Pop: Lucrul acesta e simplu când îi explici cuiva… îl punem cu trei „i” ca și roşii, trandafiri sau trandafirii roșii.

E clar, educația este pe mâinile cele mai bune. Dar stăm chiar mai bine de-atât! Să vedeți ce oameni de ispravă are ministrul “genunche” prin teritoriu – spre exemplu, iată, la Brăila a fost schimbat inspectorul școlare județean și, în locul său, a fost numit – pe data de 5 septembrie! – un tânăr promițător, un om cu principii și cu o conduită ireproșabilă, spre a fi model tuturor elevilor brăileni – domnul Dan Gheorghiță, 37 de ani.

Și doar câteva zile mai târziu, pe 9 septembrie, omul a dovedit că este cea mai bună alegere!

Caz mai puţin obişnuit la Brăila, unde proaspătul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul Dan Gheorghiţă (37 ani) este cercetat penal pentru lovire şi alte violenţe, după ce angajaţii unui restaurant au reclamat incidentul la 112. (…) Potrivit bărbatului care ar fi fost bătut (acesta este soţul bucătăresei localului), şeful ISJ şi-a pierdut cumpătul în momentul în care i s-a spus că s-a terminat programul şi că trebuie să plătească şi să plece. Atunci profesorul ar fi început să înjure personalul (trebuie spus că proprietarul restaurantului este cumnat cu şeful ISJ) şi l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pe bărbatul de 50 de ani.

Profesor, inspector, dar nu dai omul afară când stă la băut!

sursa / foto

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *